Cultuurhuis De Klinker in Winschoten opgeleverd

06-01-2015

Na veel inspanning is het zo ver gekomen: Cultuurhuis De Klinker te Winschoten is op 24 december 2014 overgedragen aan de gemeente Oldambt. Wij adviseerden ten aanzien van akoestiek, bouwfysica en de brandveiligheid.

Een hele prestatie

Na flinke tegenslagen tijdens de bouw (de hoofdaannemer ging failliet) was het de schone taak van de nieuw geselecteerde aannemer Rottinghuis om het project af te ronden binnen de gestelde kaders. En dat is prima gelukt. Het is een prachtig gebouw geworden. De toekomstige gebruikers kunnen zich nu concentreren op de inrichting en ingebruikname van het pand.

Op 5 maart de eerste voorstelling

De programmering is al in volle gang. Op 5 maart gaat het doek voor het eerst open voor Bert Visscher met zijn nieuwe show. De eerste maanden worden gebruikt om diverse proefvoorstellingen te organiseren, zodat na de zomer van 2015 zonder kinderziekten met het eerste echte theaterseizoen kan worden gestart. De officiële opening van Cultuurhuis De Klinker staat gepland op vrijdag 18 september 2015.

Betrokken partijen

Het gebouw is ontworpen door Atelier Pro architecten. Het installatieontwerp werd verzorgd door Grontmij en Nijeboer – Hage Technisch adviseur. ABT tekende voor het constructief ontwerp. Theateradvies verzorgde de theatertechnische voorzieningen en ABC bouwmanagement de directievoering.

Contactpersoon: m.wolfert [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20Nieuwsitem%20De%20Klinker) (Marcel Wolfert)