Hoogste punt Poortgebouw Hoog Catharijne Utrecht

13-09-2016

In de afgelopen zomerperiode zijn er bij de herontwikkeling van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht twee mijlpalen gepasseerd. Zo is de nieuwe parkeergarage (P5) in gebruik genomen en is het hoogste punt van het Poortgebouw bereikt. Wij zijn als adviseur bij beide projecten betrokken.

De nieuwe parkeergarage is gelegen onder het Entreegebouw en bestaat in totaal uit 5 ondergrondse parkeerlagen. Het Poortgebouw betreft een multifunctioneel gebouw waarin op de onderste lagen de retailfuncties zijn gelegen. Op de bovenste bouwlagen wordt een hotel gehuisvest.

Uitdagingen

Vanwege de benodigde (brand)veiligheid tijdens de bouw in combinatie met het doorlopende gebruik van het winkelcentrum hebben wij, in samenwerking met diverse betrokken partijen, voor de verschillende bouwfases een helder brandveiligheidsplan opgesteld. In dit plan is onder andere aangegeven welke randvoorwaarden van belang zijn om de veiligheid van bezoekers van het winkelcentrum tijdens de bouw te kunnen garanderen.

Met het bereiken van de genoemde mijlpalen komt de uiteindelijke voltooiing van het grootste winkelcentrum van Nederland weer een stap dichterbij.

Contactpersoon: a.tijink [at] peutz.nl (subject: Hoogste%20punt%20Poortgebouw%20Hoog%20Catharijne%20Utrecht) (Arjan Tijink)