Grenswerk

foto
Peutz

In 2012 is begonnen met de ontwikkeling van een nieuw poppodium in Venlo. Het project is in 2014 gerealiseerd: een stoer, robuust en tijdloos gebouw siert nu het middeleeuwse centrum van Venlo. Overal zijn grote ramen, met doorzicht en uitzicht, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen.

Doos-in-doos constructie op veren

De nieuwe popzaal vormt het hart van het gebouw. De zaal is ontworpen als doos-in-doos constructie op veren, om een uitstekende geluidisolatie te realiseren naar zowel de naastgelegen woningen als de eronder liggende opname- en oefenruimten. Een gangzone langs de zaal vormt de tweede laag aan geluidbuffer naar de woningen en verzorgt eveneens de tweede onafhankelijke vluchtroute uit de zaal en de foyerruimten. De zaal is hoog en indrukwekkend, het muziekgeluid bijzonder krachtig en present. Peutz heeft bijgedragen op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid.

 

TA 1305
Opdrachtgever
Gemeente Venlo
Stad
Venlo
Land
Nederland