MOZC Malburcht

foto
architektenburo oTTo van dijk Horssen

Het MOZC (Multifunctionele Onderwijs- en Zorgcentrum) Malburcht in Arnhem herbergt in twee vleugels twee basisscholen. In het midden bevindt zich een sportgebouw, daarnaast het multifunctionele gedeelte met daarin de hoofdentree van het totale complex. In het multifunctionele deel is een aantal gezamenlijke ruimtes opgenomen, zoals een grote zaal, een buurthuis en dergelijke. Los daarvan staat het Kinderhuis, waar de kinderopvang en peuterspeelzalen huizen.

Akoestiek

Akoestiek was één van de speerpunten in dit project en daarom is er een aantal bijzondere plafond- en wandafwerkingen toegepast. In de klaslokalen is een (thermisch open) akoestisch eilandplafond aangebracht en zijn de wanden van de toiletkernen aan de lokaalzijde voorzien van een absorberende houtvezelplaat. Deze plaat komt ook terug in de verkeersruimten als wandbekleding zodat ondanks het ontbreken van de plafonds een goede akoestiek is bereikt. Eén speelzaal is uitgevoerd als een zogenaamde doos-in-doos constructie, zodat daarin de harmonievereniging kan oefenen zonder in de aangrenzende ruimten overlast te veroorzaken. De sportzaal is voorzien van een absorberend en geluidisolerend dak en op de wanden zijn speciale absorberende bekledingen aangebracht. Daarmee voldoet de sportzaal aan de eisen van NOC/NSF en KVLO. Contactgeluiden vanuit de sportzaal zijn middels dilataties geïsoleerd ten opzichte van de onderwijsruimten.

Peutz bv heeft zorggedragen voor geïntegreerde oplossingen van de akoestische voorzieningen in de constructies en materialisering. Daardoor is er een multifunctioneel centrum ontstaan waarbij de verschillende activiteiten zonder overlast gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden.


foto: architektenburo oTTo van dijk Horssen

S 715
Opdrachtgever
Gemeente Arnhem
Stad
Arnhem
Land
Nederland