Wabo-bijeenkomst 27 juni bij KvK

25-05-2011

Door de Kamer van Koophandel Den Haag wordt een bijeenkomst georganiseerd op 27 juni a.s. rondom het thema "Werken met de Wabo".

In het voorjaar heeft de Kamer van Koophandel een bijeenkomst gehouden. Hierbij heeft Peutz een bijdrage geleverd in de vorm van een presentatie over het omgevingsloket, digitaal communiceren met de overheid.

Gezien de overweldigende belangstelling en de enthousiaste reacties van de deelnemers, wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd. Daarbij zal de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) worden belicht vanuit juridische en praktische invalshoeken.

De aanvraag, de overheid, de procedure, de vergunning en de rechtsgang worden toegelicht binnen de juridische kaders. De mogelijkheden, de aanvraagvormen en de te volgen indieningsstrategieën worden besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen. Er wordt ingegaan op het digitaal communiceren met de overheid, het omgevingsloket op internet, de mogelijkheden om vooroverleg te hebben met bevoegd gezag en de formele en informele communicatie met de overheid. Is het omgevingsloket voor iedereen toegankelijk? Hoe kunnen we dit omgevingsloket goed gebruiken? Hoe moeten we nu onze plannen voorleggen of indienen? Moet alles in één keer worden aangevraagd of in onderdelen? Zijn alle projectgegevens direct openbaar? Begrip van het omgevingsloket en de juiste keuze voor een indieningstrategie dragen bij aan een succesvolle Wabo-procedure.

De bijeenkomst vindt plaats bij de Kamer van Koophandel Den Haag. U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie over de Wabo: b.snoeij [at] zoetermeer.peutz.nl (Basjan Snoeij)