Nowadays

foto
https://www.bouwinvest.nl/nowadays/

Het project Nowadays betreft de herontwikkeling van Nieuwendijk 196 en Damrak 70. Met 27.500 m² is het één van de grootste binnenstedelijke winkelprojecten van Nederland. De panden, oorspronkelijk gebouwd als kantoorgebouw en lange tijd zo in gebruik geweest, zijn volledig gestript en omgebouwd tot winkels. Hierbij is het merendeel van de bestaande constructie (palen, fundering, vloeren) gehandhaafd. De huurders zijn C&A, Primark, JD Sports en Zara. De reeds aanwezige winkel van C&A is tijdens de verbouwing geopend gebleven. Het Damrak en de Nieuwendijk staan met elkaar in verbinding via de Beurspassage, ook deze heeft met de renovatie een hoogwaardige uitstraling gekregen.

Bijdrage van Peutz

Duurzaamheid

Het project heeft zowel voor het pand Damrak 70 als voor het pand Nieuwendijk 196 een BREEAM ontwerpcertificaat Very Good (3 sterren) behaald. Onder begeleiding van Peutz als BREEAM Expert heeft het ontwerpteam tal van duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp van de panden geïntegreerd. Zo zijn op het dak van beide panden zonnepanelen geplaatst en is gekozen voor duurzame materialen en energiezuinige roltrappen en liften.

Brandveiligheid

Peutz is als integraal adviseur akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp en de uitvoering van het project. We hebben diverse ondersteunende werkzaamheden en onderzoeken verricht, zoals EPC-berekeningen en materiaalberekeningen. Wat betreft brandveiligheid hebben we brandveiligheidsvoorzieningen beoordeeld en geadviseerd met betrekking tot ontvluchting, rook- en brandcompartimentering, beheersbaarheid van brand en rookbeheersing. Hierbij zijn zowel bouwkundige voorzieningen als installaties beschouwd en brandoverslagberekeningen gemaakt.
Onze expertise en kennis van regelgeving is gecombineerd met een verantwoorde dosis creativiteit om te komen tot een brandveilige oplossing voor het project Nowadays. Met name het complexe brandveiligheidsplan tijdens de verbouwing van C&A is een perfect voorbeeld hiervan.

Publicaties

https://www.bouwinvest.nl/nowadays/
https://www.breeam.nl/projecten

Opdrachtgever
Bouwinvest Development BV
Stad
Amsterdam
Land
Nederland