Nieuwbouw Merckt Groningen van start

02-01-2018

Wethouder Roeland van der Schaaf, van de gemeente Groningen, verrichte donderdag 21 december 2017 om 16.30 uur de feestelijke handeling voor de start van de bouw van Merckt, een prestigieus project midden in hartje Groningen aan Grote Markt. Dat gebeurde op de bouwplaats op de hoek van de Grote Markt en Poelestraat.

Merckt is een uniek gebouw in het hart van de stad. De twee kelderlagen –2 en –1 bieden samen met de begane grond, entresol en diverse split-level vloeren onderdak aan een Food Markt, bierbrouwerij, koffiebrander en pub. Na 23:00 uur wordt de Food Merckt afgesloten en gaat de pub door als luxe bar. Boven dit geheel zijn 5 bouwlagen met in totaal 18 appartementen gehuisvest. Op de bovenste verdieping is naast het penthouse een Sky Bar opgenomen met prachtig uitzicht over de stad, niet in het minst vanwege een 'cabriodak' en te openen gevel.
 
Ook de techniek is bijzonder. Het gebouw wordt aardbevingbestendig en tussen publiek deel en woningen is een akoestische ontkoppeling aanwezig. De seismische knip ligt onder de vloer van de eerste verdieping boven het “dak” van de pub, waar tevens de akoestische knip is gelegd. Het appartementengedeelte is als het ware een doos-bovenop-een-doos constructie.
 
Peutz adviseert op de vakgebieden bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.
 
Contactpersoon: m.wolfert [at] peutz.nl (Marcel Wolfert)