Evenemententerrein Walibi Holland

foto
Walibi Holland

In de Flevopolder bij Biddinghuizen ligt naast het attractiepark Walibi Holland een van de grote evenemententerreinen van Nederland.
Het terrein is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Europese Jamboree van 1994 en de Wereldjamboree van 1995. De meest bekende evenementen zijn het jaarlijkse driedaagse muziekfestival Lowlands, sinds 1993, en het jaarlijkse tweedaagse dance event Defqon1, sinds 2011.

Bijdrage van Peutz

Het evenemententerrein is onderdeel van Walibi Holland en is daarmede ook onderdeel van de omgevingsvergunning van Walibi. Peutz is als adviseur en controleur nauw betrokken bij diverse evenementen. Peutz heeft op basis van geluidmetingen bij de betreffende evenementen en berekeningen prognoses gegeven van de geluidniveaus in de omgeving. Hierbij is uitgegaan van 'state of the art' geluidversterkingssystemen waarbij wordt gestreefd naar minimale geluidniveaus in de omgeving bij maximale geluidniveaus op de dansvloeren.

In de Omgevingsvergunning is een uitgebreide set van voorschriften opgenomen die tot doel hebben zijn de hinder in de omgeving te beperken. In opdracht van de vergunninghouder controleert Peutz vaak vooraf de aanvragen voor evenementen van de diverse organisatoren. Tijdens de evenementen wordt namens de vergunninghouder “meegekeken” met de organisatoren die in eerste instantie met hun eigen meetdiensten verantwoordelijk zijn voor het naleven van de voorschriften. Het meekijken gebeurt met een aantal in de omgeving van het evenemententerrein opgestelde onbemande meetsets die op afstand real time kunnen worden uitgelezen.

Opdrachtgever
Walibi Holland
Stad
Biddinghuizen
Land
Nederland