Bühnen Köln

19-04-2011

Peutz is als adviseur bouwfysica en akoestiek betrokken bij de renovatie van de "Bühnen Köln". De Bühnen Köln bestaan uit een opera en een theater waar een nieuwe kinderopera aan toegevoegd wordt.

De opera opende haar deuren in 1957, de opening van het theater volgde in 1962. Beide gebouwen zijn ontworpen door de architect Wilhelm Riphahn en zijn kenmerkend voor deze bouwperiode. De gebouwen staan dan ook onder monumentenzorg. Het verbeteren van de akoestiek in de zalen, het terugdringen van het energieverbruik en het verbeteren van de bouwfysische detaillering staan centraal bij de renovatie. Dat is een spannende opgave om te combineren met monumentenzorg.

Het project loopt in een sneltreinvaart en is eind december 2010 gestart, op 31 maart was de presentatie van het voorlopig ontwerp, waarbij tevens getekend is voor de volgende ontwerpfase. In deze fase wordt door Peutz onder meer een schaalmodelonderzoek uitgevoerd voor de akoestiek van de operazaal.

Voor meer informatie: m.lautenbach [at] zoetermeer.peutz.nl (Margriet Lautenbach), m.vercammen [at] mook.peutz.nl (Martijn Vercammen) of hk [at] peutz.de (Heiko Kremer (Peutz Duitsland)).