Nieuws

Peutz geaccrediteerd voor vaststellen geluidvermogen windturbines

28-04-2022

Bij de overgang naar duurzame energieopwekking lijkt (grootschalige) windenergie op dit moment de economisch meest rendabele vorm. Tegelijkertijd is er (wereldwijd) discussie over met name het geluid vanwege windturbines dat hinder in de woonomgeving kan veroorzaken.

Meld je aan voor het Young Thinkers Event 2022

15-04-2022

Op maandag 23 mei organiseert Peutz in samenwerking met de NVBV - Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging het Young Thinkers Event 2022. Het thema is 'leren van de natuur'. De natuur is eigenlijk een soort R&D afdeling met 3,8 miljard jaar ervaring! De natuur weet wat werkt, hoe het hoort, wat duurzaam is.

Herinrichting Robert Schumanplein Brussel

11-04-2022

Het Schumanplein in Brussel is een rotonde, voornamelijk bestemd voor verkeersafwikkeling. Via een herinrichting wil men dit iconische hart van de Europese wijk een nieuw gezicht geven en er een echte ontmoetingsplaats van maken voor de inwoners van Brussel, het publiek van de Europese instellingen en toeristen.

young thinkers event 2022

08-04-2022

Op maandag 23 mei organiseert Peutz in samenwerking met de NVBV - Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging het Young Thinkers Event 2022. Het thema is: 'leren van de natuur'. Tijdens de ochtend nemen onze sprekers je mee in een nieuwe manier van denken.

CO2 emissiehandel en CO2 heffing

31-03-2022

Nederland doet mee aan het Europese systeem voor emissiehandel: het European Union Emissions Trading System (EU ETS). Het EU ETS is het grootste emissiehandelssysteem ter wereld, met ongeveer 10.000 Europese bedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor 45% van de CO₂-uitstoot in de EU.

CollectieCentrum Nederland wint prestigieuze BREEAM Award 2022

23-03-2022

CollectieCentrum Nederland (CC NL) wint prestigieuze BREEAM Award 2022 voor opgeleverde gebouwen in de categorie "Public Buildings"! 

 

Gebouwen als dynamische component in het energienet

11-03-2022

De energietransitie, essentieel is in het kader van klimaatverandering, brengt de nodige uitdagingen en systeemveranderingen met zich mee. Een voorbeeld hiervan is dat gebouwen steeds meer een actieve component in het energienet worden. Gebouwen gebruiken thermische en elektrische energie om een gewenst binnenklimaat te realiseren.

Uitbreiding accreditaties Laboratorium voor Brandveiligheid - Calorische Bom

28-02-2022

Het Laboratorium voor Brandveiligheid breidt haar werkzaamheden gestaag uit. Naast de brandwerendheidstesten aan verschillende soorten constructies (van wanden en deuren via vloeren tot naden en doorvoeringen) worden alweer enige tijd ook rookdoorlatendheidstesten uitgevoerd.

Nieuwbouw Laboratorium voor Brandveiligheid

21-02-2022

Peutz bouwt een nieuw Laboratorium voor Brandveiligheid op Bedrijvenpark Laarakker aan de A73 in Noord-Brabant. Het bestaande laboratorium in Molenhoek is te klein om aan de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandtesten te kunnen voldoen.

31 Handtekeningen tegen materiaalgebonden emissies

15-02-2022

De kritische grens van 1,5 graad wereldwijde opwarming komt met rasse schreden dichterbij. De CO2-uitstoot moet drastisch worden verlaagd!