Officiële start 2Amsterdam

14-11-2018

Op dinsdag 13 november 2018 heeft na een intensieve voorbereiding de officiële start plaatsgevonden van de bouw van 2Amsterdam op de Zuidas te Amsterdam. 2Amsterdam bestaat uit 2 verouderde kantoortorens die een nieuwe toekomst krijgen. De westelijke toren wordt voorzien van een aantal extra bouwlagen waarin een high-end hotel voor hotelketen Melia zal worden gerealiseerd, met bovenin de hotel toren een skybar met een fantastisch uitzicht over de Zuidas en Amsterdam. De oostelijke toren zal eveneens op diverse verdiepingen worden uitgebreid en behoudt de kantoorfunctie. Tussen de bestaande torens wordt een parkeergarage gerealiseerd met bovenop de parkeergarage een groen corporate garden en een paviljoen met een toprestaurant.

Kortom, met 2Amsterdam wordt aan de noordzijde van de Amsterdam Zuidas in een dynamisch stedelijk gebied een 'icoon' gerealiseerd.  De oplevering staat gepland 2021.

Bekijk hier beelden van de officiële start.

Advisering door Peutz

Vanaf het begin van het ontwerpproces tot aan de oplevering in 2021 is Peutz als integraal adviseur betrokken bij 2Amsterdam voor de gebieden:

  • Brandveiligheid: vluchtproblematiek, bepaling opvang- en doorstroomcapaciteit, brandcompartimentering, bepaling weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag, brandveiligheidsvoorzieningen;
  • Bouwfysica: luchtdichtheid, daglichttoetreding, thermische isolatie en condensatiegedrag van de bouwkundige omhulling;
  • Akoestiek: geluidisolatie van de gevels, Interne geluidisolatie, ruimteakoestiek;
  • Wind: windklimaat met behulp van windtunnel.

Contact: m.noordermeer [at] peutz.nl (ing. M.H. Noordermeer (Marc))