Royal Agio Duizel 1e Outstanding Bespoke-oplevercertificaat in Nederland

27-02-2018

Recentelijk heeft Royal Agio Cigars in Duizel voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor met productiehallen het hoogst mogelijke BREEAM-certificaat OUTSTANDING (5 sterren) behaald voor de opleverfase (www.outstandingrac.nl).

Het project betreft naast de complete renovatie van het bestaande kantoorgebouw tot nieuw hoofdkantoor tevens de bouw van compleet nieuwe productiehallen (ca. 10.000 m2). Door de aanwezigheid van een laboratorium voor de kwaliteitscontrole van de producten (sigaren) diende voor het project een zogenaamde Bespoke-procedure (maatwerk) gevolgd te worden. Met de behaalde BREEAM-eindscore van 87,1% voor de opleverfase is het de 1e keer dat in Nederland een Bespoke-project een Outstanding-oplevercertificaat behaald heeft. Het project won in 2017 al de International BREEAM Award in de categorie 'Mixed Use & Other Buildings'.

Onder begeleiding van Peutz als BREEAM Expert zijn tal van duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd. Zo is meer dan 4.000 m2 aan zonnepanelen geplaatst (ca. 700 kWp) en is voor verlichting primair gebruik gemaakt van LED-verlichting in combinatie met daglichtschakeling en bewegingsmelders. Voor de klimaatbeheersing in het kantoor is een laag temperatuur elektrische warmtepomp toegepast. Bij de ventilatie van zowel het kantoor als de productiehallen is met behulp van een warmtewiel warmte en koude teruggewonnen uit de afvoerlucht. Voor de renovatie van het kantoorgebouw is het merendeel van de bestaande constructie (palen, fundering, vloeren) gehandhaafd. Door toepassing van waterbesparende toiletten en duurzame installaties is verdere besparing op energie- en waterverbruik bereikt.

Wij zijn erg trots dat we aan dit project hebben mogen meewerken en feliciteren Royal Agio Cigars met het behaalde eindresultaat!