Seminar Healing Environment in het Erasmus MC

07-05-2013

Dinsdagmiddag 28 mei 2013 organiseert Peutz het seminar “Healing Environment, ontwerpen voor comfort en herstel”. Prominente sprekers geven hun visie op het ontwerp van de nieuwe patiëntomgeving en er is een rondleiding door een deel van het nieuwe Erasmus MC.

Healing Environment
Het concept Healing Environment, waarin welbevinden en herstel van patiënten in ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen centraal staan, heeft zich het laatste decennium sterk ontwikkeld. Tijdens het seminar wordt uiteengezet wat dit betekent voor ontwerpers en gebruikers van zorggebouwen.

Hoewel het bieden van rust en comfort in de zorgvisie veel aandacht krijgt, blijkt dit in de praktijk nog niet zo eenvoudig te realiseren. Voldoen de oude programma’s van eisen nog wel en hoe moet een genezend gebouw technisch worden ingericht? Ook staan we voor nieuwe serieuze uitdagingen als het gaat om bescherming van patiënten tegen infectie door antibioticaresistente bacteriën. Dit kan leiden tot het heruitvinden van de eerste hulp, de verpleegafdeling en zelfs de gangen waardoor patiënten vervoerd worden.

Sprekers
Roger Ulrich is Visiting Professor aan het Center for Healthcare Building Research, Chalmers University of Technology in Zweden en heeft veel onderzoek verricht naar evidence-based health care design. Bas Molenaar is partner bij EGM Architecten en betrokken bij een groot aantal ziekenhuisontwerpen. Stephan Versteege is projectmanager van de nieuwbouw van het Erasmus MC. Peutz zal een tweetal lezingen verzorgen over akoestiek en comfort in de patiëntomgeving.

In Rotterdam
Het seminar vindt plaats op dinsdagmiddag 28 mei 2013 in het vernieuwde Erasmus MC in Rotterdam.

Meer informatie
Meer informatie over het programma, de sprekers en de mogelijkheid tot inschrijving is beschikbaar via website www.gezondontwerpen.nl. Deelname aan het seminar ‘Healing Environment’ is kosteloos.