Start Bouw MORE5 in Leiden

11-01-2024

MORE5, een nieuwbouwontwikkeling en onderdeel van de gebiedsontwikkeling MORE in Leiden heeft gisteren feestelijk het ‘Start Bouw’-moment gevierd. Het complex omvat 206 hoogwaardige huurappartementen en wordt gerealiseerd in het Leiden Bio Science Park. Peutz is bij dit project betrokken als adviseur bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, energie- en milieuprestatie en windtechnologie. 

Bijdrage aan de woningbouwopgave

Tijdens het evenement werd een start bouw-handeling verricht door JW Beaujean, Directeur-Generaal Volkshuisvesting & Bouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, en Fleur Spijker, Wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid van de Gemeente Leiden. 

Wonen voor international Staff

MORE5 biedt accommodatie aan 150 International Staff-woningen voor medewerkers van de Universiteit Leiden, 34 middenhuur- en 22 vrije sector woningen voor algemene doelgroepen en een horeca-gelegenheid in de plint. Het gebouw bestaat uit twee blokken met elkaar verbonden via een luchtbrug en omvat naast woningen een aantal collectieve ruimtes waar voorzieningen worden gedeeld. Het gebouw wordt gebouwd voor de toekomst en daarom voldoet het ontwerp aan de voorwaarden van BREEAM Excellent (mogelijkheid tot certificering) en een GPR-score ≥ 7.5, o.a. door onder meer een groendak, warmte-koude opslag (WKO) centrale voor hele gebied en PV-panelen. 

Een multifunctioneel gebied

MORE5 is onderdeel van de gehele gebiedsontwikkeling MORE, waar de komende jaren het hart van het Leiden Bio Science Park wordt ontwikkeld. MORE wordt een multifunctioneel gebied met naast ca. 1.500 woningen ook voorzieningen zoals een hotel, supermarkt, grand café, en kantoren. MORE wordt zo een ontmoetingsplek waar sociale interactie en kennisuitwisseling worden gestimuleerd, door en voor bewoners, werknemers, studenten en bezoekers van LBSP en Leidenaren. 

 

MORE5 is door Lingotto ontwikkeld in samenwerking met: Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden, Gemeente Leiden, Paul de Ruiter, VenhoevenCS architecture+urbanism, Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V., Team MORE, Yisheng Development, Svp Imd, RED+ en Traject.