The Orchard I en II in Rijswijk

Sterpassage Rijswijk ontwikkelt The Orchard I en The Orchard II op de voormalige Sterpassage in Bogaard stadscentrum te Rijswijk.

The Orchard I

The Orchard I heeft 407 huurappartementen, voornamelijk in het middensegment met een oppervlakte variërend van 45 tot 120m2. Er wordt een community-concept, gericht op een ‘all-in woonbeleving’, gerealiseerd. Hiertoe worden circa 400 m2 ontwikkeld tot gemeenschappelijke ruimten voor bewoners ten behoeve van services en faciliteiten die aansluiten op de manier waarop de doelgroep wil leven en wonen. In de plint komt ruim 2.000 m2 beschikbaar voor retail en er is een inpandige fietsenstalling voorzien op maaiveldniveau. Daarnaast komen er ruim 210 parkeerplaatsen in de inpandige parkeergarage die wordt gedeeld met de bewoners van het naastgelegen woongebouw The Orchard II.

Orchard-

The Orchard II

The Orchard II heeft 102 appartementen en een retailplint. De appartementen variëren van 50-100m2 en de commerciële plint biedt ruimte voor ca. 600m2 horeca.

Orchard

Bogaard stadscentrum

Beide gebouwen liggen in Bogaard stadscentrum, dat wordt ontwikkeld tot een levendig, groen en eigentijds binnenstedelijk gebied met aantrekkelijke openbare ruimte. Onderdeel hiervan is de transformatie van het gebied van uitsluitend winkelruimtes naar woon- werk- en winkelgebied. De bouw van The Orchard I en II omvat een toekomstbestendig retailprogramma, een aantrekkelijk horecaconcept met terrassen aan een nieuw te ontwikkelen horecaplein én een sterk woonprogramma. Het project draagt, naast de vergroening en herinrichting van de openbare ruimte, met ruim 500 appartementen bij aan het reduceren van het woningtekort in de regio Haaglanden.

Stad
Rijswijk
Werkzaamheden
Peutz is bij dit project betrokken als integraal adviseur akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en begeleidt de uitvoering.
Land
Nederland