Place2be

De Lage Landen International heeft in het project Place2be enkele bouwdelen van de vestiging aan de Vestdijk te Eindhoven geschikt gemaakt voor een nieuwe manier van werken, sterk gericht op flexibele arbeidsplaatsen. Het gebouw van De Lage Landen te Eindhoven omvat 7 bouwlagen en een parkeerlaag. Alle bouwlagen van de bouwdelen A, B en C met uitzondering van de parkeerlaag zijn volledig vernieuwd, waarbij de gevel en draagstructuur behouden zijn gebleven. Op de verdiepingen en deels op de begane grond zijn kantoren gerealiseerd met veel verschillende soorten werkplekken, o.a. vergaderruimtes in verschillende grootten, overlegplekken voor 2 personen, standaard flexibele werkplekken met pc-aansluiting e.d. en cockpits voor geconcentreerd werken en het voeren van telefoongesprekken. De entree van het pand is verplaatst en verfraaid middels het aanbrengen van een luifel. Op de begane grond is tevens een vernieuwd restaurant met keuken gerealiseerd. De nieuwe inrichting wordt gekenmerkt door het open inrichtingsconcept.

Bijdrage van Peutz

In opdracht van De Lage Landen is Peutz gedurende ca. 3 jaar betrokken geweest bij het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden. Gedurende dit traject zijn diverse aspecten aan de orde geweest en door Peutz in overleg met De Lage Landen en overige deelnemende adviseurs, constructeur, e.d. beschouwd.
Gekeken is o.a. naar zaken als inpandige akoestiek (nagalmtijd, spraakverstaanbaarheid, speech privacy, materialisering etc.), daglichttoetreding, brandveiligheid, geluid naar de omgeving (metingen aan de installaties op het dak), windtunnelonderzoek naar optredende krachten op de nieuwe luifel nabij de nieuwe entree en advisering op het gebied van duurzaamheid (BREEAM, inclusief diverse bijbehorende onderzoeken).

Opdrachtgever
De Lage Landen International
Stad
Eindhoven
Land
Nederland