Ronald McDonald's Centre

Het Ronald McDonald's Centre in Amsterdam is een uniek sportcomplex voor gehandicapte kinderen. Het is het enige sportcentrum in West-Europa dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het ontwerp van het Ronald McDonald's Centre komt van de jonge architect Peer Glandorff (Fact Architects).

Bijdrage van Peutz

Vanaf 2006 tot aan de oplevering in 2010 was Peutz betrokken bij het ontwerp- en bouwteam. Samen met de architect, de toekomstig gebruiker en andere ontwerpteamleden zijn de eerste schetsen uitgewerkt tot ontwerpen die beantwoorden aan de specifieke wensen en behoeften van mensen met een beperking.

Het zwembad heeft een beweegbare bodem waardoor mensen met een lichamelijke handicap gemakkelijk het water in kunnen. De sporthal heeft speciale belijning met LED-verlichting, zodat kinderen die slecht zien toch de veldlijnen kunnen onderscheiden.

Peutz adviseerde over de akoestiek, bouwfysica, maar ook over de brandveiligheid en de ontruimingsmogelijkheden. Overal in het complex zijn brede uitgangen. Ook is er een grote lift naar de eerste verdieping, die in geval van nood, grote groepen mensen in veiligheid brengt.

Stad
Amsterdam
Land
Nederland