De Lage Landen ontvangt BREEAM certificaat renovatie

27-02-2013

Recentelijk heeft De Lage Landen International als een van de eerste renovatieprojecten in Nederland voor het kantoor in Eindhoven het BREEAM-NL oplevercertificaat “GOOD” ontvangen. De entreeluifel is genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs.

Place2be
De Lage Landen International is sinds 1990 gevestigd aan de Vestdijk in Eindhoven, waar ca. 1.000 medewerkers werkzaam zijn. De dochter-onderneming van Rabobank heeft in het project Place2be enkele bouwdelen (ca. 22.000 m2) geschikt gemaakt voor een nieuwe manier van werken, sterk gericht op flexibele arbeidsplaatsen. Verschillende bouwdelen van het kantoor zijn volledig vernieuwd, waarbij de gevel en draagstructuur behouden zijn gebleven. Gerealiseerd zijn kantoren met veel verschillende soorten werkplekken, vergaderruimtes en overlegplekken. Op de begane grond is een volledig vernieuwd restaurant met keuken gerealiseerd. De nieuwe inrichting wordt gekenmerkt door het open inrichtingsconcept; Het Nieuwe Werken.

Zwevende luifel genomineerd
De hoofdentree van het pand is verplaatst en verfraaid middels het aanbrengen van een schotelvormige luifel met een diameter van 16 meter. De luifelconstructie met een gewicht van 30 ton is met trekstangen op bevestigingspunten aan de gevels van het kantoorgebouw bevestigd, waardoor het lijkt of het een “zwevende” luifel is. De constructie is in onze windtunnel onderzocht op optredende krachten. Deze week is de luifel als “project van de week“ genomineerd voor de later dit jaar uit te reiken Dirk Roosenburgprijs 2013 (architectuurprijs Eindhoven).

Integraal adviseur
Peutz is als integraal adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp en de uitvoering van het project. In het kader van de BREEAM-certificering zijn door Peutz veel ondersteunende werkzaamheden en onderzoeken verricht.

Contactpersoon: j.hesen [at] peutz.nl (subject: nieuwsbericht%20DLL%20op%20de%20website) (Jeroen Hesen)