Nieuws

Peutz ondertekent op vastgoedbeurs PROVADA Paris Proof Commitment

11 marktpartijen uit de bouw- en vastgoedsector hebben vandaag het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council (DGBC) ondertekend.

Collega Nora Kuiper wint scriptieprijs 2024!

De winnaar van de scriptieprijs van de VVBA en het NIPV is bekendgemaakt op het FSS2024! Elk jaar wordt deze prijs uitgereikt door onze collega David Den Boer. Dit keer was de uitreiking extra bijzonder, omdat de prijs naar onze eigen collega Nora Kuiper ging. Gefeliciteerd, Nora! 

Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs 2024 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid).

Biologisch, maar ook brandgevaarlijk: Nederlandse onderzoekers uiten zorgen over duurzame bouwmaterialen voor woningen

Interview met collega Ruud van Herpen bij EenVandaag over in ons Laboratorium voor Brandveiligheid. 

Is AI de oplossing voor netcongestie?

Een complexe keten van onderlinge afhankelijkheden, dat is de uitdaging waar onze maatschappij op het gebied van de energietransitie voor staat. Klimaatverandering maakt dat de energietransitie van groot belang is. Tegelijkertijd wordt door de energietransitie ook meer van het elektriciteitsnet gevraagd, wat steeds vaker tot netcongestie leidt.

Rekenmodel voor het berekenen van de elektromagnetische fluxdichtheid Brms [µT]

De TU Delft ontwikkelt de komende jaren het zuiden van de campus tot een levendige omgeving met nieuwe faciliteiten voor onderwijs en onderzoek, waar ontmoeting en samenwerking met diverse bedrijven op de campus worden gestimuleerd. 

Nieuw ‘Quality Label’-keurmerk voor Infraroodpanelen

De European Infrared Heating Alliance (EIHA) en Stichting Binnenklimaattechniek hebben in samenwerking met ingenieursbureau Peutz het Quality Label Infrared ontwikkeld. Dit keurmerk is een significante vooruitgang in de standaardisatie van elektrische infrarood verwarming, gericht op het waarborgen van kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Succesvolle EGOLF harmonisatiecursus EN 1366-3 & EN 1366-4!

Ons laboratorium voor brandveiligheid streeft naar het hoogste kwaliteitsniveau en opereert in de markt als specialist voor brandwerendheid, brandreactie en rookbeheersing, voornamelijk voor de bouw. Om onze kennis up-to-date te houden, spelen we een actieve rol binnen de EGOLF-organisatie. 

Start Bouw MORE5 in Leiden

MORE5, een nieuwbouwontwikkeling en onderdeel van de gebiedsontwikkeling MORE in Leiden heeft gisteren feestelijk het ‘Start Bouw’-moment gevierd. Het complex omvat 206 hoogwaardige huurappartementen en wordt gerealiseerd in het Leiden Bio Science Park.

Peutz ontwerpt omroep- en ontruimingsinstallatie Abu Dhabi International Airport

Op 31 oktober 2023 is de Terminal A officieel in gebruik genomen middels een ceremoniële vlucht van ‘Etihad Airways’, Etihad Airways heeft haar thuisbasis in Abu Dhabi. Vanaf 1 november 2023 is de Terminal A van Abu Dhabi International Airport open voor publiek.