Nieuws

Actualisatie AERIUS op 5 oktober 2023

21-09-2023

Op donderdag 5 oktober 2023 vindt de jaarlijkse actualisatie van AERIUS Calculator en AERIUS Monitor plaats. Deze actualisatie bevat de recente inzichten uit metingen en wetenschappelijk onderzoek over de stikstofuitstoot en -neerslag. Op deze manier wordt bij toestemmingsverlening en monitoring uitgegaan van actuele gegevens.

Modernisering Energieprestatievergoeding huur

12-09-2023

Modernisering Energieprestatievergoeding huur (EPV 2.0)

Verhuurders die hun woningen tot een 'Nul op de Meter' (NOM) woning renoveren, mogen vanaf 1 september 2016 onder voorwaarden een Energieprestatievergoeding (EPV) bij de huurders in rekening brengen.

Een geharmoniseerd Europees CO₂-label voor gebouwen

12-07-2023

Het doel van het LCBI-initiatief is een geharmoniseerd Europees CO₂-label voor gebouwen. Collega Jorrit Scharloo woonde een eerste feedbacksessie bij met de Technische Commissie van het LCBI protocol (zie lowcarbonbuilding.com).

Laagfrequente Elektromagnetische straling voorspellen of meten

07-07-2023

De transitie van het gebruik van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zorgt voor een snel groeiende vraag naar elektriciteit. Dat leidt tot meer zonne- en windenergie, meer elektriciteitstransport en uiteraard een groter stroomverbruik. Meer elektriciteit betekent meer elektromagnetische straling.

Museum W wint als duurzaam monument de Publieksprijs 2023

29-06-2023

Afgelopen zondag werd door Architectuurlijk Weert bekend gemaakt dat Museum W de winnaar is van de Publieksprijs 2023. Het museum won met 20% van de ingezonden stemmen. Het markante rijksmonument is in 2020 – 2022 helemaal gerestaureerd.

Aanpassing BENG-methodiek na gezamenlijke inzet ingenieursbureaus

15-06-2023
Het ministerie van VRO heeft besloten de BENG-methodiek op twee belangrijke punten aan te passen. Door deze wijziging kost het straks minder tijd om BENG-berekeningen te maken voor woongebouwen én is het niet meer noodzakelijk dat er een geaccordeerde kwaliteitsverklaring voor innovatieve installatieconcepten bij de aanvraag omgevingsvergunning aanwezig is.

Nieuwe richtlijn beoordeling prefab brandwerende opslagen

14-06-2023

De Verenigde Leveranciers Prefab Opslagvoorzieningen (VLPO) heeft de Beoordelingsrichtlijn voor uniforme beoordeling van prefab brandwerende opslagvoorzieningen voor gevaarlijke stoffen geïntroduceerd. Deze is bedoeld om aan de eisen van PGS 15 (Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen) te voldoen.

Daphne Dechering wint de IFV-VVBA-scriptieprijs 2022

09-06-2023

We feliciteren collega Daphne Dechering met het winnen van de IFV-VVBA-scriptieprijs 2022 Fire (Safety) Engineering! De prijs werd uitgereikt tijdens het 15e International Congres Fire Safety & Science, georganiseerd door het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) te Arnhem.

Feestelijke opening Laboratorium voor Brandveiligheid

05-06-2023

Op 2 juni 2023 hebben we op feestelijke wijze ons nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid geopend! Ruim 275 mensen waren aangenaam verrast toen ze in een gezellige entourage werden ontvangen, waar normaal onze brandtesten plaatsvinden en testopstellingen worden gebouwd.

ESG Forum: ESG Transformation Reshaping Business Landscape

28-04-2023

Eind april werd het "ESG Forum: ESG Transformation Reshaping Business Landscape" met succes gehouden op de China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai als afsluiting van de 3e Social Impact Week.