Het hoogste gebouw van Nederland

31-10-2018

Vorige week op 25 oktober 2018 heeft na jarenlange voorbereiding de officiële start plaatsgevonden van de bouw van De Zalmhaven aan de Gedempte Zalmhaven te Rotterdam. De Zalmhaven bestaat uit een woontoren met 260 appartementen en een hoogte van circa 215 meter, 2 woontorens met circa 90 appartementen en een hoogte van 70 meter, een parkeergarage en 35 grondgebonden woningen.  In de 'hoogbouw' zal op een hoogte van circa 200 meter eveneens een panoramaterras worden gerealiseerd.

Kortom met De Zalmhaven wordt aan de noordzijde van de Maas in een dynamisch stedelijk gebied een 'icoon'  gerealiseerd met respect voor het '19e- eeuwse' Scheepwaartkwartier. De oplevering staat gepland in 2022.

Advisering door Peutz

Vanaf het begin van het ontwerpproces tot aan de oplevering in 2022 is Peutz als integraal adviseur betrokken bij  De Zalmhaven voor de gebieden:

  • Brandveiligheid: vluchtproblematiek, bepaling opvang- en doorstroomcapaciteit, brandcompartimentering, bepaling weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag,  brandveiligheidsvoorzieningen;
  • Bouwfysica: luchtdichtheid, daglichttoetreding, thermische isolatie en condensatiegedrag van de bouwkundige omhulling;
  • Akoestiek: geluidisolatie van de gevels, Interne geluidisolatie,ruimteakoestiek, beheersing van het geluid ten gevolge van de gebouwinstallaties.
  • Wind: windklimaat met behulp van windtunnel, dynamische druk metingen gevels en balansmetingen hoofddraagconstructie met behulp van windtunnel.  
  • Bezonning:  bezonningsonderzoek aan de hand van 3D-model.

Contact:  m.noordermeer [at] peutz.nl (ing. M.H. Noordermeer (Marc))