Peutz-project genomineerd voor International BREEAM Award

02-01-2019

Recent heeft de BRE (Building Research Establishment) de nominaties voor de International BREEAM Awards 2019 bekendgemaakt. De shortlist bevat 37 genomineerde projecten verdeeld over drie categorieën in zowel de commerciële sector als de publieke sector (ontwerp, opgeleverd en in gebruik).

De shortlist bevat dit jaar 7 Nederlandse projecten, waarvan de nieuwbouw van het CollectieCentrum Nederland door ons als BREEAM Expert en adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid is begeleid.

 

Het project heeft in oktober 2018 een Outstanding-ontwerpcertificaat behaald met een score van meer dan 90% en is op grond daarvan genomineerd voor de International BREEAM Awards 2019.

CollectieCentrum Nederland (CC NL)

Het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bouwen samen het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort. Het gezamenlijke depot voor de rijkscollecties zal ruim 30.000 m2 beslaan en opent naar verwachting in 2020 zijn deuren. Het ontwerpteam bestond naast Peutz uit het architectenbureau Cepezed en de adviesbureaus ABT en Valstar Simonis. Het landschapsontwerp is van Ruijzenaars Landscapes.

Nominatie categorie

Het project is genomineerd in de categorie Publieke sector (ontwerp) en zal het op moeten nemen tegen vijf projecten uit het Verenigd Koninkrijk en een project uit Noorwegen. Aan de hand van een in te dienen casestudy met informatie en fotomateriaal zal een onafhankelijke jury, bestaande uit experts uit de bouw en vastgoedsector, op 4 maart 2019 in Londen de winnaars bekendmaken.

Advisering door Peutz

We informeren u graag verder over duurzame gebiedsontwikkeling. Neem hiervoor contact op met j.hesen [at] peutz.nl (Jeroen Hesen).