Start bouw nieuw Hoofdkantoor ANWB te Den Haag!

18-09-2024

Vanmiddag vond de officiële start van de bouw van het nieuwe ANWB Hoofdkantoor in Den Haag plaats. Wij zijn er trots op dat we sinds het begin van het ontwerpproces in 2021 als integraal adviseur betrokken zijn bij de aspecten bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek, duurzaamheid, BREEAM en windtechnologie. 

Tijdens het ontwerpproces hebben wij het Masterplan Brandveiligheid opgesteld, waarin de voorzieningen beschreven zijn die zorgen voor een brandveiligheidsniveau dat minimaal gelijk is aan de landelijke regelgeving. Daarnaast hebben we voor het nieuwe Hoofdkantoor diverse onderzoeken en berekeningen uitgevoerd op het gebied van energie, ruimteakoestiek, geluidwering van de gevel, daglichttoetreding en geluidsisolatie. Ook hebben we het windklimaat rondom het gebouw in kaart gebracht met behulp van CFD, met bijzondere aandacht voor de entrees en de openbare ruimte. 

We kijken ernaar uit om het nieuwe ANWB Hoofdkantoor te zien uitgroeien tot een duurzame, veilige en comfortabele werkomgeving voor de toekomst.