Dutch Green Building Week - Green Inspiration

06-07-2012

De Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert van 17 tot en met 21 september de tweede editie van de Dutch Green Building Week. DGBC laat samen met haar participanten in en aan heel Nederland zien wat zij doen aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving.

En daarmee aan de wereld. We zetten onze projecten in de vitrine en noemen het: Green Inspiration!

Brandpunt van de feestelijkheden tijdens de Dutch Green Building Week is de Zuid As in Amsterdam. Het WTC Amsterdam fungeert hier als festivallocatie en stelt de hele week ruimte beschikbaar voor activiteiten en events. Daarnaast zullen er diverse activiteiten plaatsvinden verspreid over het gehele land. Peutz is sponsor van de Dutch Green Building Week.

Startschot in de RAI
Het startschot van de Dutch Green Building Week is het Green Buildings congres, dat plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Een initiatief van DGBC-participant Corporate Facility Partners (CFP) en DGBC.

Tijdens dit congres, met het thema ‘Duurzaamheid als aanjager van economische groei’, gaan bekende sprekers als Ed Nijpels, prof. dr. Arnold Heertje en oud bondscoach Mark Lammers (dameshockey) in op de vraag ‘Hoe duurzame ideeën en economische ontwikkeling samen kunnen gaan?’ En ‘Hoe Nederland zijn rol als koploper in duurzaamheid kan versterken?’ Ook wordt de Award Duurzame Architectuur uitgereikt aan een groot of klein bestaand gebouw, waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt.

World Green Building Week
De Dutch Green Building Week sluit aan bij de World Green Building Week: wereldwijd brengen alle Green Building Councils van 17 tot en met 21 september hun initiatieven en die van hun participanten onder de aandacht. Samen bundelen zij hun krachten en wijzen op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering. Meer informatie op:
www.dgbw.nl

Contactpersoon: c.esmeijer [at] mook.peutz.nl (Casper Esmeijer)