Laboratorium voor Pyrotechniek

Peutz voert voor fabrikanten/importeurs uit Europa al jaren laboratoriumtesten uit aan consumentenvuurwerk, om te onderzoeken of de producten voldoen aan de Europese  veiligheidsrichtlijnen. Op basis van gestandaardiseerde testmethoden wordt de veiligheid en kwaliteit van diverse vuurwerkproducten bepaald. Om de controleerbare kwaliteit en veiligheid van onze werkzaamheden zichtbaar te maken, heeft Peutz haar Pyrotechnisch laboratorium laten accrediteren.

Uniek Pyrotechnisch laboratorium

Ons Laboratorium voor Pyrotechniek is het eerste geaccrediteerde pyrotechnische laboratorium in Nederland en het vierde pyrotechnisch laboratorium binnen de Europese Unie met een accreditatie volgens ISO/IEC 17025 (door RvA onder registratienummer L612). Peutz test onder accreditatie de veiligheid en de kwaliteit van het vuurwerk.

Daarnaast is het Laboratorium voor Pyrotechniek (als onderdeel van de Peutz organisatie) eveneens gecertificeerd conform ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 14001 (milieumanagement). Dit is uniek in Nederland en in de gehele Europese Unie.

Gekwalificeerde metingen, bruikbare resultaten

Doordat we gebruik maken van gekwalificeerde testfaciliteiten en gestandaardiseerde testmethoden, zijn de meetresultaten in heel Europa geldig. Onze meetresultaten kunnen daarom ook gebruikt worden bij de verplichte CE-markering van pyrotechnische producten.