Erasmus MC wint European Healthcare Design Award

20-06-2019

Op donderdag 19 juni is het door EGM ontworpen Erasmus MC verkozen tot categoriewinnaar ‘Interior Design and Arts’ tijdens de prijsuitreiking van de European Healthcare Design Awards in London. De prijs is de belangrijkste Europese architectuurprijs voor zorgomgevingen.

De prestigieuze prijs wordt toegekend aan het meest inspirerende project dat op uitzonderlijke wijze een empathische en meelevende zorgomgeving creëert die de waarden van de zorgverlener weerspiegelt door de geïntegreerde toepassing van interieurontwerp en (beeldende) kunst. Het interieur van het nieuwe complex krijgt de erkenning voor het op alle schaalniveaus succesvol tastbaar maken van een Healing Environment.

Een ziekenhuis waarbinnen met de juiste afwisseling van vormen, materialen en kleuren en de natuurlijke en grootschalige invoeging van groen en kunst een gezond gebouw is realiseert. Een gebouw dat aansluit op de menselijk maat.

Het Erasmus MC werd eerder al door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot beste gebouw van Rotterdam, ontving prijzen voor de daktuin, een eervolle vermelding bij de Dutch Daylight Award en is categoriewinnaar ‘Stimulerende Omgevingen’ van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019.

Advisering door Peutz

Peutz heeft als bouwfysisch adviseur bijgedragen aan een veilige, comfortabele en gezonde omgeving voor patiënten en personeel van het Erasmus MC. Peutz is trots op haar bijdrage in dit omvangrijke, innovatieve en duurzame project welke ingericht is volgens de voorwaarden van een healing environment.

Zie ook het artikel Nieuwe Erasmus MC geopend.

Contactpersoon: Martijn Vercammen