Feestelijke opening Laboratorium voor Brandveiligheid

05-06-2023

Op 2 juni 2023 hebben we op feestelijke wijze ons nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid geopend! Ruim 275 mensen waren aangenaam verrast toen ze in een gezellige entourage werden ontvangen, waar normaal onze brandtesten plaatsvinden en testopstellingen worden gebouwd.

Presentaties

Tijdens het mini-symposium ter ere van de opening nam collega David Den Boer de aanwezigen mee in zijn visie op brandveiligheid in 2040. Joric Witlox, voorzitter Brandveilig Bouwen Nederland, bracht naast een serieuze boodschap ook een vrolijke noot door het stuk 'De Brandmeester' van Godfried Bomans voor te dragen. En na de pauze sprak Edwin Wesemael, President van EGOLF, over het belang van deze onafhankelijke erkende organisatie. Collega Harm Leenders sloot het symposium af als trotse opvolger van Jacques Mertens met een presentatie over Brandlab 3.0.

Brandtest 2

Vervolgens konden alle aanwezigen live een heuse brandproef bijwonen en bleef het nog lang onrustig in het pittoreske Haps. Wij kijken terug op een fantastische opening van ons nieuwe lab en bedanken iedereen die daaraan heeft bijgedragen en aanwezig was.