Geluidmetingen Noordelijke Randweg Utrecht

20-06-2012

Na de zomer voeren wij geluidmetingen uit op zeven verschillende locaties langs de NRU en de Zuilense Ring. De specifieke locaties worden binnenkort samen met geïnteresseerde bewoners langs de NRU besproken.

Gemeente Utrecht rekent

Bij de reconstructie van de NRU kijkt de gemeente Utrecht goed naar de gevolgen voor de omgeving. Op een forse toename van het geluid zit niemand te wachten. De verschillende ontwerpen voor aanpassing van de NRU rekent de gemeente Utrecht daarom zorgvuldig door om te kijken wat de effecten zijn voor het geluid en welke aanvullende maatregelen mogelijk getroffen moeten worden.

Peutz meet

Naast deze berekeningen worden er ook geluidmetingen uitgevoerd. Uiteraard kunnen we de toekomstige situatie niet meten. Maar met meetresultaten kun je wel het rekenmodel van de huidige situatie controleren. De gemeente Utrecht heeft daarom Peutz gevraagd om na de zomer geluidmetingen uit te voeren op zeven verschillende locaties langs de weg. Deze locaties gaat de gemeente binnenkort samen met bewoners langs de NRU bespreken.

Meer informatie op de site van de gemeente Utrecht.

Contactpersoon: e.buikema [at] mook.peutz.nl (Edwin Buikema)