Kinder Expertise Centrum wint Scholenbouwprijs 2013

28-11-2013

Het in 2012 in gebruik genomen Kinder Expertise Centrum in Den Bosch is een nieuw type gebouw dat als doel heeft meer integrale zorg te bieden aan kinderen met een beperking. De Scholenbouwprijs werd voor de tiende keer uitgereikt door het ministerie van OCW.

Onderwijs en zorg onder één dak

Volgens de jury zijn in mytylschool Gabriel / Kinder Expertise Centrum Atlent "onderwijs en zorg in alle facetten geïntegreerd, zonder functionele of bouwkundige afscheidingen. Er is een buitenschoolse opvang, er zijn kamers voor de revalidatieartsen, er is een psychosociale dienst en er is een arbeidsmatige dagindeling, bij elkaar gebracht om het kind alle kansen te bieden om zich naar vermogen te ontwikkelen." Het volledige juryrapport is te vinden op deze website.

Grip krijgen op de omgeving

Voor de kinderen, in de leeftijd van nul tot eenentwintig jaar, is het van groot belang dat ze grip krijgen op de omgeving. De realisatie van een rustige sfeer is voor Frencken Scholl Architecten een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Ruimtes vloeien in elkaar over. In het gebouw zijn omgevingen gemaakt waar de kinderen haast vanzelfsprekend praktijkervaring opdoen. Er zijn hellingbanen, een huiskamer en leerlandschappen.

Facts

De opdrachtgever was de gemeente Den Bosch. Het brutovloeroppervlak van het gebouw bedraagt 7.500 m2. Start bouw was in mei 2011, de aannemer was Mertens Bouw. Peutz is als adviseur bouwfysica en akoestiek bij het project betrokken geweest. Foto: www.gebouwvanhetjaar.nl

Contactpersoon: f.vandepoel [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20KEC%20bericht) (Frederieke van de Poel)