Let op: de Omgevingswet komt eraan

01-10-2015

Doel van de wet is om de regels te vereenvoudigen en integraler te benaderen. Maar liefst 26 wetten worden in één nieuwe wet gecombineerd. Dit is een behoorlijke ambitie en het betekent dat er veel voor u verandert als u bijvoorbeeld iets wilt bouwen of een andere ruimtelijk relevante activiteit wil ondernemen.Om deze veranderingen goed te begeleiden worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de Dag van de Omgevingswet. En dit is al de derde editie waar wij weer bij zijn. Deze dag wordt georganiseerd door de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM).

Op 1 juli 2015 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de Omgevingswet. Ook werkt het ministerie in hoog tempo aan de uitvoeringsregelgeving. Kortom, er zijn in 2015 veel ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet die tijdens de inmiddels 3e editie van de dag van de Omgevingswet aan de orde zullen komen.

De Omgevingswet is uw en onze toekomst, dus ook vandaag zijn wij van de partij. Martha Bleeker vertegenwoordigt Peutz en het Netwerk Jongleefomgeving tijdens deze dag en ook de adviseurs Paul van Vugt en Jeroen van Hees leveren een actieve bijdrage. We zullen u, via deze weg, na afloop informeren over de belangrijkste ontwikkelingen die er momenteel spelen.

Mocht u op dit moment al tegen vragen over de Omgevingswet aanlopen, neem dan contact met ons op.

Contactpersoon: k.vandernat [at] peutz.nl (subject: Let%20op%3A%20de%20Omgevingswet%20komt%20eraan) (Koen van der Nat)