Peutz-projecten genomineerd voor de International BREEAM Awards 2017

17-01-2017

Recent heeft de BRE (Building Research Establishment) de nominaties voor de International BREEAM Awards 2017 bekendgemaakt. De lijst van 46 genomineerde projecten bevat acht Nederlandse projecten, waarvan twee projecten die door Peutz als BREEAM-NL Expert zijn begeleid:

de renovatie van het hoofdgebouw Atlas van de Technische Universiteit Eindhoven en de nieuwbouw en renovatie van het hoofdkantoor met bedrijfshallen van Royal Agio Cigars in Duizel. Beide projecten hebben in 2016 een Outstanding-ontwerpcertificaat behaald met een score van meer dan 90% en zijn op grond daarvan genomineerd voor de International BREEAM Awards 2017.

Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven wordt gerenoveerd. Het gebouw uit 1963, met een vloeroppervlakte van 42.000 m2, is met het behalen van het BREEAM-NL ontwerpcertificaat het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld. Met een optimaal binnenklimaat voor de gebruikers, het hergebruik van materialen en een uitzonderlijk laag energiegebruik is een zeer duurzaam ontwerp tot stand gekomen. De total engineering van dit project is in handen van Team RSVP, bestaande uit Team V Architectuur, Valstar Simonis, Van Rossum en Peutz. Dit project is genomineerd in de categorie Education & Health en zal het op moeten nemen tegen vier projecten uit het Verenigd Koninkrijk.

Het bestaande kantoor van Royal Agio Cigars te Duizel is volledig gerenoveerd en bestaande bedrijfshallen van Agio zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwe. Het projectteam bestond naast Agio (Highlands Beheer) en Peutz uit BO2 Architectuur en Stedenbouw, Van Hout adviseurs en installateurs, Mansveld Projecten en Services en Remmers Bouwgroep. Dit project is genomineerd in de categorie Mixed Use & Other en zal het op moeten nemen tegen een ander Nederlands project (Energy Academy Europe in Groningen) en drie projecten uit het Verenigd Koninkrijk.

Aan de hand van een in te dienen casestudy met informatie en fotomateriaal zal een onafhankelijke zeskoppige jury, bestaande uit experts uit de bouw en vastgoedsector, op 7 maart in Londen de winnaars bekendmaken.

Contactpersoon: j.hesen [at] peutz.nl (subject: Peutz-projecten%20genomineerd%20voor%20de%20International%20BREEAM%20Awards%202017) (Jeroen Hesen)

Beeld TU/e: Team V Architectuur / Zwartlicht
Beeld Agio: Royal Agio Cigars