Poppodium Doornroosje Nijmegen

18-10-2014

Woensdag 1 oktober 2014 opende het nieuwe Doornroosje in Nijmegen haar deuren. Op de plek van het voormalige TPG-gebouw, direct naast het NS Station Nijmegen is een karakteristiek gebouw gerealiseerd van 15 bouwlagen met fietsenstalling, poppodium en studentenwoningen.Het nieuwe poppodium heeft 2 popzalen, één voor 1100 bezoekers en één voor 400 bezoekers, en daarnaast een café, foyers, backstage- en kantoorruimten en laadlosfaciliteiten met onder andere een complete vrachtwagendraai-lift. Ondergronds is een openbare fietsenstalling gerealiseerd voor 3700 fietsen. De bovenste 10 bouwlagen die op het poppodium van Doornroosje zijn gebouwd omvatten ca. 350 studentenwoningen van SSHN en een binnentuin.

Studenten kunnen rustig slapen

Het nieuwe poppodium vormt tezamen met de bovenbouw een karakteristieke blikvanger aan het Stationsplein in Nijmegen. Om de bewoners van de studentenwoningen ook tijdens houseconcerten rustig te kunnen laten slapen of studeren zijn speciale akoestische voorzieningen in het gebouw opgenomen waarmee zeer hoge geluidisolaties zijn gerealiseerd tussen de popzalen en de bovenliggende studentenwoningen. Ook in de gevels van de studentenwoningen zijn speciale geluidisolerende voorzieningen tegen lawaai van treinen en bussen opgenomen.

Zie hier een bericht in De Gelderlander met mooie infographic. Hier een bericht over de opening. Ook interessant, dit bericht over verschillend ingerichte artiestenkamers. En dat de akoestiek en geluidisolatie optimaal zijn wordt in dit artikel bevestigd.

Betrokken partijen

Het werk is uitgevoerd door bouwcombinatie Klokbouw-Züblin. Het gebouw is ontworpen door AGS Architects. Peutz heeft in de ontwerpfase en tijdens de uitvoering geadviseerd inzake akoestiek, geluidisolatie, bouwfysica en duurzaamheid.

Contactpersoon: m.luykx [at] peutz.nl (subject: Poppodium%20Doornroosje%20Nijmegen) (Maarten Luykx)