SDE+ 2016 najaarsronde op 27 september van start

24-08-2016

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën biomassa, geothermie, water, wind en zon.

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

Het totaalbudget voor de najaarsronde is vastgesteld op 5 miljard euro. De SDE+ 2016 najaarsronde start op dinsdag 27 september 2016 om 9.00 uur en eindigt op donderdag 27 oktober om 17.00 uur. De SDE+ subsidie dient digitaal aangevraagd te worden. Vanaf medio september kunnen aanvragen in concept klaargezet worden, officiële aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 27 september 2016, 9.00 uur bij de start van fase 1 van de openstellingsronde SDE+ najaar 2016.

Zorg dat u alle benodigde vergunningen en bijlagen op tijd klaar heeft als u subsidie aan wilt gaan vragen want alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen zie www.rvo.nl/sde en de brochure SDE+ 2016.