Sporthal De Streepen weer helemaal bij de tijd

22-10-2012

Ter vervanging van de 40 jaar oude sporthal De Streepen in Sint Oedenrode is op dezelfde locatie een nieuwe sporthal gerealiseerd. Op vrijdag 5 oktober 2012 vond, na een bouwtijd van slechts 9 maanden, de officiële opening plaats.

Voldoet aan NOC*NSF
De nieuwe sporthal voldoet geheel aan de eisen van de NOC*NSF die onder andere aan de nagalmtijd worden gesteld in verband met de beperking van de (sport)geluidniveaus in de ruimte. Voor de ruimteakoestiek betekent dat dat voldoende geluidabsorberend materiaal op de juiste plek aanwezig moet zijn. In nauwe samenwerking tussen Peutz en Rienks Architecten zijn geschikte voorzieningen gedimensioneerd. Na oplevering is aan de hand van metingen in de sporthal aangetoond dat de vereiste nagalmtijden worden gerealiseerd.

Brandveiligheid weer up-to-date
Er is veel aandacht besteed aan de brandveiligheid. De sportzaal inclusief tribune en toestellenbergingen heeft een vloeroppervlak groter dan de strikt volgens het Bouwbesluit toegestane maximale grootte van een brandcompartiment (1000 m²). Bovendien was het de wens van de opdrachtgever om in de sportzaal toneelvoorstellingen of braderieën/boekenbeurzen te houden, als gevolg waarvan de vuurlast hoog is door de aanwezigheid van extra materialen zoals een podium, stoelen, kramen, boeken of ander verkoopwaar.

Op basis van diverse onderzoeken en in nauw overleg met het bevoegde gezag toonden wij aan dat de gewenste evenementen, met veel bezoekers en extra vuurlast, toegestaan kunnen worden. Zo is bijvoorbeeld het aantal vluchtdeuren in de zaal afgestemd op een groter aantal aanwezigen dan puur op basis van de sportactiviteiten nodig zou zijn.

Contactpersoon: f.vandepoel [at] mook.peutz.nl (Frederieke van de Poel)