Stage bij Peutz - Nick Tenbült

Nick

Naam: Nick Tenbült
Studie: Master Building Physics and Services (Bouwfysica en Installatietechniek) - Technische Universiteit Eindhoven
Stageperiode: 2017-2018

Waarom koos je voor een stage bij Peutz?

Peutz biedt met zijn verschillende laboratoria de mogelijkheid om metingen te doen in verschillende vakgebieden. Het brandlaboratorium waar ik experimenten heb gedaan voor mijn afstudeeronderzoek is vrij uniek in Nederland.

Welke opdracht heb je gekregen bij Peutz?

Het onderzoeken van rooklaagkoeling door middel van een sprinklerspray. Mijn onderzoek bestaat uit het verrichten van zowel experimenten als het doen van numerieke simulaties.

Hoe heb je de begeleiding bij Peutz ervaren?

Stage lopen bij Peutz vergt enige zelfstandigheid. Persoonlijk vind ik dit erg prettig werken, omdat je hierdoor zelf een beetje richting kunt geven aan je stageopdracht. Wanneer je vastloopt dien je dit aan te geven en dan wordt je vanzelf weer op de goede weg geholpen door je begeleider(s).

Wat zal je het meeste bijblijven van jouw tijd bij Peutz?

Het uitvoeren van brandexperimenten.

Waarom is Peutz volgens jou een geschikt bedrijf om stage te lopen?

Peutz heeft een breed scala aan specialismen en specialisten in huis. Hierdoor is er voor iedereen een passende stageopdracht te formuleren met daarbij de juiste begeleiders. De vele meetapparatuur en faciliteiten om metingen te verrichten is ook een groot pluspunt.

Heb je tot slot nog een goed advies voor nieuwe stagiairs?

Ga een kijkje nemen in de verschillende laboratoria, ook al sluit het niet volledig aan bij jouw stageopdracht. De diverse metingen die gedaan worden dragen bij aan je algemene bouwfysische kennis en vaardigheden, ook kan het bepaalde aspecten die je leert binnen je studie ophelderen.