daglichttoetreding

Gerechtsgebouw

De renovatie en nieuwbouw van het gerechtsgebouw heeft een lange aanlooptijd gehad. Al vanaf de jaren '80 bleek behoefte aan uitbreiding. In 2006 werd Rob Hootsmans als architect ingeschakeld. De nieuwbouw is op 3 juni 2013 officieel in gebruik genomen. Het gerenoveerde bestaande rechtbankgebouw uit 1977 is in mei 2016 in gebruik genomen. Op 10 september 2016 is het gehele complex van de rechtbank officieel geopend.

Scheepvaart en Transport College

Het Scheepvaart- en Transportcollege is een internationaal kenniscentrum dat op alle niveau’s (VMBO, MBO en HBO) onderwijs verzorgt aan ruim 2000 leerlingen. Daarnaast vindt er volwasseneneducatie plaats en zijn er trainingen voor professionals. Het college verzorgt onderwijs voor de gehele transportketen in de haven. Verder wordt er onder meer software voor simulatiesystemen van kranen en schepen ontwikkeld.

Minnaertgebouw UU

Het Minnaertgebouw op het Uithof-terrein van de Universiteit Utrecht herbergt een groot deel van de faculteit voor Natuur- en Sterrenkunde. Midden in het gebouw bevindt zich een grote centrale hal, waar regenwater hoorbaar kletterend in een enorme vijver stroomt. Het gebouw bevat verder een faculteitsrestaurant met 500 zitplaatsen, onderwijsruimten (collegezalen, werkcollegezalen, computerzalen en individuele studie/werkplekken, practicumzalen) en een kantoor- en onderzoeksgedeelte waar diverse vakgroepen/instituten en administratieve afdelingen zijn ondergebracht.

Scholingsboulevard

De Scholingsboulevard is gevestigd in Enschede, op twee locaties in twee nieuwe panden met een bijzondere architectuur. Drie onderwijsinstellingen (Het Stedelijk Lyceum, Bonhoeffer College en het ROC van Twente) vinden in de nieuwe vmbo/mbo-school hun onderdak (bedoeld voor 2600 leerlingen). Het door de school gehanteerde vernieuwende onderwijsconcept en een flexibele leeromgeving zijn een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de schoolgebouwen geweest.

Centrum voor Levenswetenschappen

Het universiteitsgebouw "Centrum voor levenswetenschappen" (ca. 35.000 m2) op het Zernike terrein te Groningen heeft enerzijds een onderwijsfunctie met collegezalen, kantoor en werkruimten alsmede practicumzalen en is anderzijds een onderzoeksgebouw waar hoogwaardig specialistisch onderzoek wordt verricht. Bij deze onderzoeken wordt deels gebruik gemaakt van trillinggevoelige apparatuur zoals elektronen microscopen, NMR, röntgen- en laserapparatuur.

Deltion College

Het ROC Deltion College in Zwolle bestaat uit een nieuwbouw van 13 verschillende gebouwen welke aan een centrale glasoverkapte as, de Boulevard, gelegen zijn. Deze glasoverkapte boulevard verbindt de onderwijsgebouwen onderling en staat in verbinding met andere faciliteiten: werkplaatsen, restaurants, sportruimtes, winkels en een volledig uitgerust theater. Alhoewel het project in totaalomvang groot is fungeert elk gebouw als eigen deelproject binnen het totaal, ofwel kleinschaligheid op grote schaal.

Innovatoren - Entreegebouw Floriade 2012

De Innovatoren was hét boegbeeld van de Floriade 2012 in Venlo. Na de Floriade maakt het gebouw onderdeel uit van Venlo GreenPark en wordt het ingezet als kantoorgebouw. Het complex bestaat uit een kantoortoren van circa 70 meter hoog met een bruto vloeroppervlak van circa 5.200 m² verdeeld over twaalf verdiepingen, een atrium met een bruto vloeroppervlak van circa 1.000 m² en naast het atrium een ruimte van circa 400 m² die wordt ingericht als horeca/cateringruimte en aanvullende vergaderfaciliteiten.

FIRST, Rotterdam

FIRST Rotterdam omvat de herontwikkeling van het Weenapoint te Rotterdam in meerdere fasen. Fase 1 wordt een nieuwe markering in de Rotterdamse skyline. Het gebouw zal plaats bieden aan een mix van stedelijke functies waaronder kantoorruimte, horeca en retail. NautaDutilh en Robeco zijn o.a. de huurders van het toekomstige pand.

Kantoorgebouw Langerhuize KPMG

Begin 2010 heeft KPMG het nieuwe hoofdkantoorgebouw Langerhuize in Amstelveen betrokken, langs de rijksweg A9. Het gebouw is ontworpen door Marcel van der Schalk uit Amstelveen, die ook het interieur-ontwerp heeft gemaakt. Het gebouw heeft een omvang van circa 62.500 m² kantoorfuncties en vergaderruimten ondergebracht in 13 bouwlagen. Het gebouw bestaat uit 6 gebouwdelen die samenkomen bij 2 centrale atria.
In het gebouw zijn veel natuurlijke materialen verwerkt, zoals natuursteen vloeren en gevelpanelen, houten vloeren en plafonds, en bamboe deuren en kozijnen.

Abonneer op daglichttoetreding