thermisch comfort

Gerechtsgebouw

Het Gerechtsgebouw in Alkmaar werd in het kader van de landelijke renovatie van gerechtsgebouwen (het JR120-project) gerenoveerd. De Rijksgebouwen­dienst had hiervoor prestatiespecificaties geformuleerd.

Klimaatbeheersing

Aan de hand van deze prestatiespecificaties zijn voor het Voorlopig Ontwerp en Definitief Ontwerp in bouwteamverband adviezen gegeven. Het gaat hierbij specifiek om het thermische klimaat in kantoren, verkeersruimten en specifieke ruimten.

Stadhuis

Het oorspronkelijke stadhuis van Vlissingen werd gekenmerkt door een geslotenheid van het voorgebouw, slecht geconditioneerde kantoren en een donkere binnenplaats. Voor de nieuwe situatie is gekozen voor een grote transparantie van de raadzaal en overige zalen, een goede integrale conditionering van de werkplekken en een glasoverdekte binnenplaats annex burgerhal voor ontvangst en balies.

Stadhuis Den Haag

Het stadhuis te Den Haag biedt onderdak aan een groot aantal functies. Het herbergt het stadskantoor van de gemeente Den Haag, de openbare bibliotheek, winkels, verhuurkantoren en een parkeergarage. Het stadskantoor wordt gekenmerkt door twee gebouwvleugels grenzend aan een zeer groot atrium (circa 100 x 40 x 40 m3). De ontwikkeling van het gebouw is van 1987 tot en met 1995 op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek en installatieakoestiek gedurende ontwerp-, bestek- en uitvoeringsfase door Peutz begeleid.

Fioretti College

In het Fioretti College te Veghel zijn vmbo en praktijkonderwijs samen ondergebracht en daarnaast vinden er buiten schooltijden (sport)activiteiten door derden plaats. De afdeling praktijkonderwijs richt zich op leerlingen die moeite hebben met leren en op deze afdeling worden veel praktijkvakken gegeven.

Grundfos

Het bedrijfspand van Gundfos Nederland BV aan de Veluwezoom 34 te Almere is in 2007 opgeleverd. Het gebouw is ontworpen door Bronsvoort Blaak architecten BNA en bestaat uit een kantoorgebouw en een bedrijfshal die met elkaar zijn verbonden. Centraal in het kantoorgebouw is een atrium opgenomen. In dit atrium zijn de toegang tot het gebouw alsook de receptie gesitueerd. Tevens maken een tweetal grote kantoortuinen, twee kleinere open kantoorruimten, kantoorvertrekken, een restaurant en een presentatieruimte onderdeel uit van het gebouw.

Gemeentehuis

De installaties in het gemeentehuis van Wassenaar aan de Witte de Wittstraat voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Het binnenklimaat was onvoldoende en het geïnstalleerde elektrisch vermogen (onder andere door de aanwezigheid van vele koelunits) was dusdanig hoog dat een aanvullend trafohuis noodzakelijk was. Om dit laatste te voorkomen en het binnenklimaat te verbeteren schreef de gemeente Wassenaar een ontwerpwedstrijd uit. Deze wedstrijd werd gewonnen door Peutz.

Kantoorgebouw Langerhuize KPMG

Begin 2010 heeft KPMG het nieuwe hoofdkantoorgebouw Langerhuize in Amstelveen betrokken, langs de rijksweg A9. Het gebouw is ontworpen door Marcel van der Schalk uit Amstelveen, die ook het interieur-ontwerp heeft gemaakt. Het gebouw heeft een omvang van circa 62.500 m² kantoorfuncties en vergaderruimten ondergebracht in 13 bouwlagen. Het gebouw bestaat uit 6 gebouwdelen die samenkomen bij 2 centrale atria.
In het gebouw zijn veel natuurlijke materialen verwerkt, zoals natuursteen vloeren en gevelpanelen, houten vloeren en plafonds, en bamboe deuren en kozijnen.

Abonneer op thermisch comfort