7e NVBV Kennisdag Bouwfysica

08-05-2017

Op 14 juni 2017 vindt in Delft de 7e NVBV Kennisdag Bouwfysica plaats. Het thema is: Bouwfysica in transitie.
David den Boer houdt een lezing over de kwaliteit en toepassing van CFD in de brandveiligheid.

De bouw is in transitie. De bouwopgave is aan het veranderen, vooral in de utiliteitsbouw. Voor de gehele bouw ligt de focus op energietransitie en duurzaam gebruik van materialen. Ook in de bouworganisatie en in het bouwproces zijn belangrijke ontwikkelingen aan de gang. Er ontstaan nieuwe contract- en samenwerkingsvormen, terwijl ook het werken in overeenstemming met de instrumenten van kwaliteitsborging tot verandering leidt.

Als de bouw in transitie is, is de bouwfysica en de bouwfysicus dat ook. Voor de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging zijn al die ontwikkelingen en veranderingen reden om de 7e NVBV Kennisdag te wijden aan het thema: de bouwfysica en de bouwfysicus in transitie. De Kennisdag wordt gehouden op 14 juni 2017 in de Bouwcampus op het terrein van de TU Delft.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade spreekt een keynote uit over de veranderende bouwopgave. De tweede keynote is van Jan Willem van de Groep over de rol van de bouwfysicus in de energietransitie. Als vanouds worden in de middag parallelsessies gehouden over innovaties, nieuwe kennis en veranderende inzichten in de bouwfysica. Ook is er een kennismarkt waar bedrijven en organisaties, waaronder Peutz, zich presenteren.

De Kennisdag is een open dag voor iedereen die met bouwfysica bezig is, in aanraking komt of een studie in deze richting volgt.

Aanmelden: www.nvbv.org/kennisdag/