BNA Beste gebouw van het jaar 2019 – nominatie Erasmus MC

09-04-2019

Het nieuwe Erasmus MC is genomineerd voor het BNA Gebouw van het Jaar. Een vakjury onder leiding van journalist Jort Kelder selecteerde uit 114 inzendingen de 9 projecten die meedingen naar Beste Gebouw van 2019, een prijs die toegekend wordt aan het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgever én samenleving. De nominatie van het Erasmus MC is uniek, want deze eer is nog niet eerder een ziekenhuis ten deel gevallen.
 

Nominatie Erasmus MC

Het Erasmus MC is genomineerd in de categorie Stimulerende Omgevingen: een gebouw dat het welbevinden van alle gebruikers bevordert. In het ontwerp staat het creëren van een gezonde omgeving centraal. Licht, lucht en ruimte worden overal, van publieksentree tot specialistische behandelkamer, bewust ingezet om de stress van een ziekenhuisbezoek te verlagen, het herstel van patiënten te bevorderen en medewerkers een prettige werkomgeving te bieden.

Bijdrage Peutz

Wij hebben als bouwfysisch adviseur bijgedragen aan een veilige, comfortabele en gezonde omgeving voor patiënten en personeel van het Erasmus MC. En we zijn trots op onze bijdrage in dit omvangrijke, innovatieve en duurzame project welke ingericht is volgens de voorwaarden van een healing environment.

Vandaar dat wij het zeer bijzonder zouden vinden als het Erasmus MC de prijs voor BNA Beste gebouw van het jaar 2019 in ontvangst mag nemen.

Stemmen

Of klik hier voor meer informatie.