Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer gereed

10-09-2021

De verbouwing van het voormalige ministeriegebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal is gereed.

Nieuw onderkomen 2e kamer

Peutz was onderdeel van een team, onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf en Strukton Worksphere, dat deze opdracht heeft gerealiseerd. Het ontwerp is van Zecc Architecten. Met onze ervaring en kennis over bouwfysica en akoestiek hebben wij meegewerkt aan deze bijzondere opdracht.

Akoestiek

Vanwege noodzakelijk onderhoud kan er op het Binnenhof gedurende ruim 5 jaar niet gewerkt worden. Daarom was er een tijdelijk onderkomen nodig waar de Tweede Kamer veilig en ongestoord kan werken. Onder de opdracht vielen ook de voorzieningen om de toestroom van de vele bezoekers, zoals scholieren, dagjesmensen en gasten, goed en veilig op te vangen.

ontvangsthal

De volgende voorzieningen zijn onder andere beschikbaar in het tijdelijk onderkomen: een nieuwe bezoekersentree, de Statenpassage (centrale hal), meerdere commissiezalen, een plenaire zaal met publieke tribune, een restaurant, kantoorruimtes en een multimediaruimte.