Catharina Ziekenhuis

foto
Valstar Simonis

Het Catharina Ziekenhuis aan de Michelangelolaan te Woensel is het grootste algemeen ziekenhuis van Eindhoven (inmiddels ca. 700 bedden). Het is opgericht in 1843 en het huidige gebouw stamt uit 1973.

Ventilatiesysteem

In het gebouw van het Catharina Ziekenhuis zijn verschillende aanzuigroosters van ventilatiesystemen aanwezig. Uit de schoorsteen van de WKK-installatie (warmtekrachtkoppeling) van het Catharina Ziekenhuis alsmede uit de ventilatieroosters van het ketelhuis wordt geurhoudende lucht geëmitteerd. De plaatsing van deze systemen zorgde voor geurklachten in het ziekenhuis. Om de situatie in kaart te kunnen brengen en om mogelijke oplossingen door te meten is windtunnelonderzoek verricht. Het onderzoek heeft het benodigde inzicht verschaft voor de advisering.

 

Windtunnelonderzoek Catharina Ziekenhuis

Verbetering van de situatie

Op basis van de resultaten van het uitgevoerde windtunnelonderzoek is onder andere verhoging van de schoorsteen geadviseerd. Dit zou moeten zorgen voor een acceptabele geurbelasting ter plaatse van de bestaande en geprojecteerde gebouwen van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Opdrachtgever
Valstar Simonis
Stad
Eindhoven
Land
Nederland