windtunnel

Meer veiligheid voor zonnesystemen met door Peutz gecertificeerde planningssoftware

Esdec, 's werelds toonaangevende fabrikant van zonne-montagesystemen, heeft een planningstool ontwikkeld voor het veilig installeren van PV-systemen, zodat ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. De planningssoftware is gecertificeerd door Peutz.

Met behulp van schaalmodellen heeft Peutz uitgebreid onderzoek gedaan in een speciaal voor dit doel omgebouwde windtunnel. De door Peutz gecertificeerde Esdec-projectcalculator houdt rekening met de individuele locatie van het geplande systeem, het type dak, de gebruikte panelen en het bijbehorende montagesysteem.

Hoofdkantoor ABN AMRO

Het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam (ca. 90.000 m2) bestaat uit een laag gedeelte, waarin onder meer de dealingroom, het auditorium en de congresruimte zijn ondergebracht en twee torens. De hoogte van de torens bedraagt 80 resp. 105 m. De oost- en westgevel van het gebouw zijn half rond, de kromming van de hoogbouwtorens is hierin doorgezet. Peutz bv was betrokken bij de nieuwbouw van het hoofdkantoor vanaf 1993. Daarbij is veel aandacht besteed aan het windklimaat rondom het gebouw met name aan de westzijde (loopgebied, hoofdentree).

Amsterdam ArenA

De Amsterdam ArenA is gebouwd tussen 1993 en 1996, en is een multifunctioneel stadion met ruim 53.000 zitplaatsen en is daarmee het grootste stadion van Nederland. Als eerste in Europa heeft de ArenA een dakkap die in circa 20 minuten kan worden open- of dichtgeschoven. Het kunnen sluiten van de dakkap maakt dat naast voetbal- en andere sportwedstrijden, er ook evenementen georganiseerd kunnen worden, waaronder concerten en dance events. Voor een dergelijk breed scala aan activiteiten gelden er andere eisen dan voor een voetbalstadion alleen.

Paleis van Justitie

In Amsterdam is voor de kop van het Westerdok aan de IJ-zijde van de Westerdoksdijk een Masterplan ontwikkeld, dat vijf gebouwen en een grote parkeergarage omvat. Twee van die gebouwen betreffen de nieuwbouw van een Paleis van Justitie.

Bijdrage door Peutz

Peutz was vanaf het ontwerp t/m de uitvoering betrokken op het gebied van bouwfysica, akoestiek en duurzaam bouwen, en heeft de audiovisuele installaties van vergaderzalen, restaurant, 15 rechtzalen en 4 digitale rechtzalen verzorgd.

Sandy in de windtunnel

Omgevallen bomen, overstromingen, geen elektriciteit. De tropische storm Sandy trok over de Verenigde Staten, eiste tientallen slachtoffers en zorgde voor veel schade. Heel even was Sandy in onze windtunnel. SchoolTV Weekjournaal kwam woensdagavond opnames maken in Mook.

Abonneer op windtunnel