duurzaam

Inspiratieboek duurzame kantoren

Peutz brengt samen met SBRCURnet en de DGBC het Inspiratieboek duurzame kantoren uit. Het boek toont door middel van 15 voorbeelden aan dat duurzaam bouwen al lang geen utopie meer is. Naast projectbeschrijvingen staan in het boek interviews met verschillende betrokkenen, zoals opdrachtgevers, architecten en bouwers.

Gemeentehuis

In het voorjaar van 2013 is het nieuwe gemeentehuis van Brummen opgeleverd. De nieuwbouw van circa 3.000 m² "omarmt" de monumentale villa die onderdeel was van het oude gemeentehuis, die ook in de nieuwe situatie in gebruik blijft. Het gebouw heeft een groot atrium dat de nieuwbouw en villa verbindt.

Alles met het oog op duurzaamheid

Bijzonder aan het bouwplan is dat mede in het kader van duurzaamheid de nieuwbouw volledig modulair is opgebouwd naar een architectonisch ontwerp van RAU architecten.

Maurick College

Het Maurick college is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium en telt zo'n 1800 leerlingen. Op 21 september 2012 werd het vernieuwde Maurick College in Vught officiëel geopend. De nieuwbouw van 6.500 m² werd al eerder, in december 2010, opgeleverd. Direct daarna werd de renovatie van het bestaande schoolgebouw van 6.000 m² opgestart. Dit gerenoveerde deel is in april 2012 in gebruik genomen.

Abonneer op duurzaam