BREEAM-NL Bestaande Bouw en Gebruik (BBG)

07-04-2011

Sinds 1 november 2010 is het mogelijk om naast BREEAM-NL Nieuwbouw Expert ook opgeleid te worden tot BREEAM-NL Bestaande Bouw en Gebruik (BBG). Het certificeren van gebouwen volgens BREEAM-NL BBG zal volgens de Dutch Green Building Council, ontwikkelaar van de methode, later in 2011 volgen.

“In veel van de nieuwbouw projecten waar Peutz betrokken bij is als adviseur duurzaamheid wordt al een BREEAM-NL Nieuwbouw certificering gevraagd. De markt voor de verhuur van kantoorruimte wordt met de huidige leegstand steeds meer concurrerend. Een gebouweigenaar zal zich daarom moeten onderscheiden van zijn concurrenten op kwaliteit. De duurzaamheid van en kantoorgebouw wordt tegenwoordig als een van de belangrijkste indicatoren voor kwaliteit gezien. Ik verwacht dat ook in de bestaande bouw de vraag naar duurzaamheidscertificaten als BREEAM-NL BBG enorm zal stijgen.”, aldus Willem Wormgoor van Peutz, één van de eerste BREEAM-NL BBG experts.

Peutz is als één van de founding partners van de DGBC nauw betrokken geweest bij met name de beoordelingsrichtlijnen voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Gebied (methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van gebiedsontwikkelingen).

Zie voor meer informatie over BREEAM-NL BBG de website.

Voor meer informatie: m.vanbeek [at] peutz.nl (Marco van Beek)