Het hoogste gebouw van Nederland

09-09-2016

Op 8 september 2016 heeft de gemeenteraad met een ruime meerderheid voor gestemd voor het hoogbouw project De Zalmhaven aan de Gedempte Zalmhaven te Rotterdam. De Zalmhaven bestaat uit een woontoren met 260 appartementen en een hoogte van circa 215 meter, 2 woontorens met circa 90 appartementen en een hoogte van 70 meter, een parkeergarage en 35 grondgebonden woningen. In de 'hoogbouw' zal op een hoogte van circa 200 meter eveneens een panoramaterras worden gerealiseerd.

Kortom met De Zalmhaven wordt aan de noordzijde van de Maas in een dynamisch stedelijk gebied een 'icoon' gerealiseerd met respect voor het '19e- eeuwse' Scheepwaartkwartier. De oplevering staat gepland begin 2020.

Integraal adviseur

Vanaf het begin van het ontwerpproces tot aan de oplevering in 2020 is Peutz als integraal adviseur betrokken bij De Zalmhaven voor de gebieden:

  • Brandveiligheid: vluchtproblematiek, bepaling opvang- en doorstroomcapaciteit, brandcompartimentering, bepaling weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag, brandveiligheidsvoorzieningen;
  • Bouwfysica: luchtdichtheid, daglichttoetreding, thermische isolatie en condensatiegedrag van de bouwkundige omhulling;
  • Akoestiek: geluidisolatie van de gevels, Interne geluidisolatie,ruimteakoestiek, beheersing van het geluid ten gevolge van de gebouwinstallaties.
  • Wind: windklimaat met behulp van windtunnel, dynamische druk metingen gevels en balansmetingen hoofddraagconstructie met behulp van windtunnel.
  • Bezonning: bezonningsonderzoek aan de hand van 3D-model.

Contactpersoon: m.noordermeer [at] peutz.nl (subject: Het%20hoogste%20gebouw%20van%20Nederland) (Marc Noordermeer)