Peutz co-maker Trebbe HoogWonen

14-09-2017

Op 31 augustus jl. heeft Trebbe de samenwerkingsovereenkomsten met 17 co-makers ondertekend, waaronder Peutz. De formalisering van de samenwerking vond plaats op het Trebbe HoogWonen project 108 appartementen Blokhoeve Nieuwegein. Trebbe werkt met deze co-makers samen voor alle projecten die gebaseerd zijn op het woonconcept HoogWonen.

Co-makership: kwaliteit, optimalisatie en efficiëntie

Het voornaamste doel van deze samenwerking is de kwaliteit van de gebouwen niet alleen te waarborgen, maar ook voortdurend te optimaliseren. Tegelijk is efficiënter werken een doel dat wordt nagestreefd. Met als resultaat een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het motto daarbij is: Bouwen met passie, wonen met plezier!

HoogWonen is het concept voor gestapelde woningbouw en biedt in de basis een compleet appartementencomplex. Betaalbaarheid, flexibiliteit en kwaliteit gaan bij HoogWonen hand in hand. Trebbe startte in begin 2016 met de verdere ontwikkeling van het concept. Inmiddels is HoogWonen volledig uitgewerkt in twee verschillende types; galerijontsluiting en centrale ontsluiting, inclusief verschillende afwerkingsniveaus en duurzaamheidsscenario’s. “Dat we anderhalf jaar nadat we zijn gestart met de ontwikkeling van HoogWonen deze mijlpaal hebben behaald, stemt mij bijzonder trots”, vertelt Rob van der Jagt, directeur Trebbe West. "Ik ben ervan overtuigd dat we met deze zeventien zorgvuldig geselecteerde partijen een stevige basis voor HoogWonen hebben gelegd.”

Rol van Peutz

Peutz is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit unieke HoogWonen concept. Zo zijn voor de verschillende gebouwtypes energieconcepten ontwikkeld van EPC=0,40 tot en met nul-op-de-meter (NOM). Ook voor de vervolgprojecten is Peutz integraal adviseur voor de vakgebieden bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en energie.

Zie hier het persbericht van Trebbe.