Peutz-project krijgt eervolle vermelding bij uitreiking BREEAM Awards 2019

21-03-2019

Op 4 maart j.l. heeft de BRE (Building Research Establishment) in Londen de International BREEAM Awards 2019 uitgereikt. De nieuwbouw van het CollectieCentrum Nederland in Amersfoort heeft in de categorie Publieke Sector (ontwerp) van de BRE de eervolle vermelding “highly commended” gekregen.

Het project CollectieCentrum Nederland is door ons als BREEAM Expert en adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid begeleid en heeft in oktober 2018 een Outstanding-ontwerpcertificaat BREEAM behaald met een score van meer dan 90%. Het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bouwen samen het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort. Het gezamenlijke depot voor de rijkscollecties zal ruim 30.000 m2 beslaan en opent naar verwachting in 2020 zijn deuren. Het ontwerpteam bestond naast Peutz uit het architectenbureau Cepezed en de adviesbureaus ABT en Valstar Simonis. Het landschapsontwerp is van Ruijzenaars Landscapes.

De BREEAM Award in de categorie Publieke Sector (ontwerp) is uiteindelijk gegaan naar de eerste Outstanding-gecertificeerde school in Noorwegen.

Contact: j.hesen [at] peutz.nl (Jeroen Hesen)