Popcentrum Neushoorn

foto
Peutz

Op woensdag 21 oktober 2015 is het nieuwe popcentrum Neushoorn geopend in hartje Leeuwarden, met een uitverkocht concert. Neushoorn heeft naast twee podia ook een café, oefen- en culturele productieruimtes en ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers.

Het middelpunt van het popcentrum zijn de twee popzalen waar housemuziek van 103 dB(A) mogelijk is. Om overlast richting de bebouwing en de eigen ruimten te voorkomen zijn de twee zalen ontworpen als zeer zware betonnen doos-in-doos ruimten die zijn geplaatst op rubberen CDM veren.

Bijdrage van Peutz

Wij adviseerden op het gebied van ruimte-akoestiek, interne geluidisolatie en het geluid naar de omgeving. Peutz is als ontwerpende partij bij het plan betrokken vanaf de schetsfase tot en met het definitief ontwerp. Na de aanbesteding op DO+ niveau vervulde Peutz de rol van controleur en is het ontwerp en de uitvoering van de aannemer getoetst. Controlemetingen tonen aan dat richting de op korte afstand liggende woningen aan de gestelde geluidgrenswaarde wordt voldaan.

Opdrachtgever
Gemeente Leeuwarden
Stad
Leeuwarden
Land
Nederland