Transformatie Noordkade

Herbestemming in optima forma

Het 10 ha grote voormalige CHV-terrein aan de Noordkade in Veghel wordt sinds 2010 getransformeerd van een industrieterrein naar een gebied waar cultuur, leisure, onderwijs en food samenkomen. De gebiedsontwikkeling vindt organisch plaats, waarbij particuliere initiatieven onder regie van de projectontwikkelaar een kans krijgen en de gemeente met name faciliteert. Het project is aangewezen in het kader van de Crisis- en herstelwet.

Cultuurcluster

In 2012 opende een bioscoop haar deuren in het fraaie industriële erfgoed, in 2013 gevolgd door een restaurant van Maison van den Boer in het Rijksmonument op het terrein. Inmiddels huisvest het terrein ook een familierestaurant met stadsbrouwerij en is het cultuurcluster geopend. Dit cluster biedt plaats aan vrijwel alle culturele instellingen in Veghel, ook is er een evenementenhal gerealiseerd. In 2015 zal -nadat de rechtbank in 2014 de bezwaren van een concurrerende keten afwees- Foodworld openen, een nieuw retailconcept waarin onder andere Jumbo Supermarkten participeert, waarbij de beleving van voedsel centraal staat en waarmee Smaakmakend Veghel als foodvalley op de kaart gezet wordt.

Bijdrage van Peutz

Peutz ondersteunt de ontwikkelende partij met adviezen op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en bouw. Zo verzorgden wij de ruimtelijke onderbouwingen voor de verschillende ontwikkelingen op het terrein, stelden de omgevingsvergunningaanvragen (milieu en bouw) op en voerden de diverse benodigde technische onderzoeken uit (geluid, lucht, externe veiligheid, geur, brandveiligheid).

Opdrachtgever
Noordkade Ontwikkeling B.V.
Stad
Veghel
Land
Nederland