externe veiligheid

Neele-VAT distributiecentrum

Logistiek dienstverlener Neele-VAT Logistics, gespecialiseerd in de opslag van gevaarlijke stoffen, heeft op de Maasvlakte het grootste ADR distributiecentrum van Nederland in gebruik genomen. De nieuwbouw is gerealiseerd naast de huidige ADR loods van Neele-VAT op de Maasvlakte. Het nieuwe distributiecentrum beschikt over meer dan 20.000 ADR palletplaatsen (verdeeld in zeven compartimenten gebouwd en ingericht volgens de PGS 15 richtlijn), waarmee Neele-VAT haar totale ADR opslagruimte verdubbelt tot 40.000 palletplaatsen.

Zusterflat

Op dit moment is er in Delft een tekort aan studentenhuisvesting. Om aan de vraag te kunnen voldoen worden leegstaande panden omgebouwd tot studentenwooneenheden, zo ook de voormalige zusterflat van de GGD, welke is gelegen Aan Het Verlaat te Delft.

P&O Ferries

P&O Ferries is gelegen aan de Beneluxhaven te Rotterdam en betreft een roll-on roll-off veerdienst voor voornamelijk passagiers en vracht naar Groot-Brittannië. Op het terrein van P&O Ferries worden (tank)containers met verschillende soorten goederen, waaronder gevaarlijke stoffen, overgeslagen. Het bedrijf is geconfronteerd met een sterk wisselde markt waardoor behoefte is aan een zeer flexibele omgevingsvergunning voor het aspect milieu.

Etos distributiecentrum

Etos, onderdeel van het Ahold-concern, heeft in Nederland bijna 550 drogisterijen waarvan ongeveer de helft franchiseondernemingen. Filialen bevinden zich in heel Nederland. Deze worden bevoorraad vanuit het distributiecentrum in Beverwijk.

Peutz ondersteunt Etos bij milieuprocedures voor haar distributiecentrum, en verzorgt meldingen en technische onderzoeken op het gebied van geluid, brand- en externe veiligheid en bestemmingsplanwijzigingen.

Albert Heijn distributiecentra

Albert Heijn als omvangrijke retailer is voortdurend in beweging. De zes distributiecentra in Zaandam, Zwolle, Nieuwegein, Geldermalsen, Tilburg en Pijnacker bevoorraden dagelijks de winkels met een optimale logistieke aanpak. Daarnaast zijn er distributiecentra voor Albert Heijn Online.

Peutz ondersteunt Albert Heijn bij arbo- en milieuvraagstukken rond winkels en distributiecentra. Daarbij verzorgt Peutz vergunningaanvragen en technische onderzoeken op het gebied van geluid, trillingen, luchtkwaliteit, brand- en externe veiligheid, bestemmingsplanwijzigingen.

Lidl supermarkten/distributiecentra

Lidl is een internationaal opererende supermarktketen, is sinds 1995 in Nederland actief en heeft momenteel ruim 400 winkels in Nederland. Voor de distributie van goederen over deze winkels zijn zes distributiecentra gerealiseerd (in Tiel, Weert, Heerenveen, Etten-Leur, Zwaag en Waddinxveen).

Bijdrage van Peutz

Peutz heeft een aantal distributiecentra geadviseerd qua milieuvergunningaanvragen, met de daarbij behorende technische onderzoeken op het gebied van geluid, brand- en externe veiligheid, bodem.

Uw mening over het nieuwe Externe Veiligheidsbeleid telt. Nu is het moment voor commentaar!

Momenteel gaan de veranderingen op het gebied van externe veiligheid en opslag van gevaarlijke stoffen in sneltreinvaart. Recent zijn de PGS 15, PGS 31 en PGS 34 als concepten gepubliceerd.

De openbare commentaarronde is het moment om kritisch naar de wijzigingen te kijken. Wat betekenen de wijzigingen voor uw bedrijfssituatie? Daarnaast is het BRZO 2015 van kracht geworden en binnenkort worden de concepten van PGS 6 en PGS 29 gepubliceerd.

Innovatoren - Entreegebouw Floriade 2012

De Innovatoren was hét boegbeeld van de Floriade 2012 in Venlo. Na de Floriade maakt het gebouw onderdeel uit van Venlo GreenPark en wordt het ingezet als kantoorgebouw. Het complex bestaat uit een kantoortoren van circa 70 meter hoog met een bruto vloeroppervlak van circa 5.200 m² verdeeld over twaalf verdiepingen, een atrium met een bruto vloeroppervlak van circa 1.000 m² en naast het atrium een ruimte van circa 400 m² die wordt ingericht als horeca/cateringruimte en aanvullende vergaderfaciliteiten.

Tankstation Croonen

Tankstation Croonen wil uitbreiden

Het verkeer op de Maas en Waalweg (N322) langs Druten is in de loop der jaren flink toegenomen en zal naar verwachting de komende jaren blijven groeien. Bij het tankstation van W.J.M. Croonen & Zn. B.V., gelegen aan deze weg, neemt de vraag naar eetgelegenheid en rustplekken toe. Om aan deze vraag te voldoen wordt het tankstation uitgebreid met een wegrestaurant met parkeerterrein.

Abonneer op externe veiligheid