Het gebied Zorgcluster Spoor bevindt zich centraal in Leidsche Rijn Utrecht. Het plangebied bestaat uit twee delen, namelijk een deel met zorgvoorzieningen en een deel waar Mitros Ontwikkeling 117 appartementen voor senioren heeft ontwikkeld naar ontwerp van Claus en Kaan Architecten te Amsterdam. De appartementen zijn gesitueerd in één appartementencomplex met drie verschillende gebouwdelen van 5, 9 en 12 bouwlagen. Er zijn ook bergingen, een entree en een gedeelte voor commerciële verhuur. Het plan is gerealiseerd door Trebbe Bouw West.
In Overvecht Utrecht is in het kader van stadsvernieuwing een buurt met jaren-50 woongebouwen gesloopt. Op de vrijgekomen kavel tussen de Maria van Hongarijedreef en Donaudreef wordt door Mitros Projectontwikkeling een nieuw woningbouwproject gerealiseerd. Mitros gaat onder de naam Mariakwartier 296 nieuwe woningen bouwen: 52 koopwoningen, 142 vrije sector huurwoningen en 102 sociale huurwoningen. Onder de 296 woningen zijn 60 eengezinswoningen en 236 appartementen.
Op de leeggekomen hoekkavel aan de Oranjelaan en de Stationsweg in Den Haag zijn in opdracht van studentenhuisvester stichting DUWO uit Delft 57 zelfstandige studentenwoningen gerealiseerd. De woningen hebben een zekere mate van gemeenschappelijkheid, mede door toepassing van een centraal gelegen atrium. Ook maken commerciële ruimtes (winkels) onderdeel uit van het programma. Deze binnenstedelijke locatie wordt gekenmerkt door een smalle parcelering met kleinschalige individuele huizen.
De installaties in het gemeentehuis van Wassenaar aan de Witte de Wittstraat voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Het binnenklimaat was onvoldoende en het geïnstalleerde elektrisch vermogen (onder andere door de aanwezigheid van vele koelunits) was dusdanig hoog dat een aanvullend trafohuis noodzakelijk was. Om dit laatste te voorkomen en het binnenklimaat te verbeteren schreef de gemeente Wassenaar een ontwerpwedstrijd uit. Deze wedstrijd werd gewonnen door Peutz.
Vanaf 1868 is er aan het jaagpad langs de Kromme Rijn een natuurbad dat in 1957 gesloten wordt. In 1964 opent het zwembad op de huidige locatie. Vanaf de jaren '90 wordt het buitenbad ook in de winter gebruikt met behulp van een opblaasbare hal. Vanaf 2006 worden plannen gemaakt voor het nieuwe zwembad.
Het nieuwe zwembad De Krommerijn in Utrecht is uniek in zijn soort. In de winter is het een overdekt zwembad voor onder andere waterpolowedstrijden. In de zomer transformeert het in een buitenbad met een prachtige rondom gelegen ligweide.